Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ο Αγιος Βασίλης φέτος για τους εργαζόμενους στην τεχνική εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. δεν πρόκειται να έρθει με δώρα.

Αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Εργαζομένων ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε

"Από το πρώτο τρίμηνο του 2009 η συγκεκριμένη εταιρεία καθυστερούσε αδικαιολόγητα τις πληρωμές της προς τους εργαζόμενους στα τεχνικά έργα που εκτελούνταν στο υπο κατασκευή τμήμα της Εγνατίας Οδού Παναγιά-Γρεβενά.
Ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό αγγόγυστα και υπο την πίεση του υπουργείου δημοσίων έργων εργαζόταν απλήρωτοι με ωράρια εξαντλητικά (10 ώρες ανά ημέρα, και 26 ημέρες τον μήνα), με κορύφωση την 10ωρη συνεχή εργασία από 21-4-2009 εως 28-5-2009 για την «έγκαιρη» παράδοση του τμήματος της Εγνατίας Οδού, (θυμίζουμε τα μεγαλοπρεπή εγκάινια του τότε πρωθυπουργού στις 31-5-2009).
Η εξόφληση των εργαζομένων για το προηγούμενο διάστημα έγινε στις 18-6-2009 από την Εγνατία Οδό Α.Ε.
Εκτοτε ακολούθησαν τρίμηνες συμβάσεις κατακρεουργώντας κάθε εργασιακό δικάιωμα και με την απειλή της ανεργίας να αιωρείται. Οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται απλήρωτοι, (από 18-6-2009) ενώ κανείς εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεν διασφάλισε με την παρουσία του, η δια μέσου στελεχών της εταιρέιας τι μέλλει γενέσθαι για το δικαιωμά μας στην εργασία αλλά και για τα δεδουλευμένα.
Ενόψει Χριστουγέννων και με τη λήξη της δεύτερης τρίμηνης σύμβασης ελπίζαμε όλοι ότι θα είχαμε εξόφληση των δεδουλευμένων. Μάταια όμως γιατί το μόνο μέλημα της εργοδοσίας είναι να υπογράψουν οι εργαζόμενοι τις απολύσεις τους χωρίς να έχουν πάρει ένα ευρώ.
Συγνώμη ... θα μας δώσουν ένα μισθό και με αυτό θα πληρώσουμε τα δανειά μας (ήταν απαραίτητα για να ζήσουμε επι ένα εξάμηνο), θα αγοράσουμε δώρα και ότι άλλο χρειάζονται τα παιδία μας και θα πάμε για σκί στην Ελβετία, για ψώνια στο Λονδίνο όπου θα συναντήσουμε τους εργοδότες μας σαν καλοί φίλοι και καλοί συνεργάτες .
Ενώ οι συνάδελφοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών θα εξοφλήσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία αφού κινδυνεύουν από τη νέα χρονιά να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
Όλα αυτά θα γίνουν με ένα μισθό.
Καλούμε τους εκλεγμένους συναδέλφους στο Τ.Ε.Ε. να πάρουν θέση άμεσα για τον μεσάιωνα που περνάμε οι εργαζόμενοι στα τεχνικά έργα.
Καλούμε τους εκλεγμένους συναδέλφους στο Τ.Ε.Ε. να καταγγείλουν την κοροϊδία από τους εργοδότες στην τεχνική εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. προς τους εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο και ειδικά το δεύτερο εξάμηνο (από τη στιγμή που εγκαινιάστηκε η Ε.Ο.).
Καλούμε τους εκλεγμένους συναδέλφους στο Τ.Ε.Ε να καταγγείλουν κάθε μορφή ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στα τεχνικά έργα (δελτία παροχής υπηρεσιών, τρίμηνες συμβάσεις κ.λ.π.)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε"

Δεν υπάρχουν σχόλια: